Måndag 17 dec

Det är stopp i mig. Trots att det är vintervitt ute.. Jag lever inte mitt liv. Jag bara existerar. Inte trött eller sömnig, Bara apatisk.

Det finns så mycket en människa som jag skulle kunna göra,

Jag och en väninna drack glögg i fredags och jag beskrev hu jag kände mig och frågade:

Vad tycker du jag ska göra?

Bara skriv, gör det bara!

Bra råd, men det går inte.

Jo, jag skriver här, just nu, men det är inte den sortens skrivande. Jag skulle skriva vareviga dag på papper med en penna. (och jag har massor av block och pennor)

Skriva för att komma i kontakt med mig själv. Möta mig själv. Istället undviker jag mig själv och isolerar mig.

 

Nu sitter Pella, nymfparakit på mitt huvud och Lando, labrador ligger bredvid oss i soffan.  Mina djur och jag. min karl jobbar och min son är i skolan. Jag vill ingenting.

Kriserna jag hade förr tvingade mig att reagera och agera och höll min energi på topp. Har jag inget att kämpa för – kriser, så förmår jag inget. Jag kan inte leva. Vet inte hur man gör. Jag är liknöjd.

Nu är det i och för sig en ny flytt på G. Vi flyttar till lägenheten mittemot och behöver bara gå två meter så är vi inne i den nya (fräscha, stora) lägenheten. Jag har redan börjat bära över saker. Förhoppningen är att det INTE ska vara överbelamrat med prylar överallt som nu. Dt är ju ett projekt som passar mig. Göra iordning ett trivsamt hem. Men det är måndag och jag känner mig meningslös och tung till sinnes.

Grannen ovanför, en ensam ungkarl på minst 65 år har tv:n på jättehögt så jag undrar om det hänt något med honom, eller om han motar bort ensamheten med tv-volymen på högsta. Stackars ensamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s