Bara fyra år sedan sist….

Det var länge sedan.

Jag har kvar mitt intervjuarjobb. Söker nu nya arbeten på boenden för ensamkommande flyktingbarn. Väntar på svar från två ställen, så än finns det hopp. Mitt nuvarande jobb är under all kritik, men det är så det ser ut nuförtiden, med slimmade organisationer, lean och mätning av effektivitet. ”Så är det bara” som min chef säger när jag ifrågasätter dåligt förankrade beslut om nya arbetsätt.

Från att ha haft ett behagligt arbetsliv med frihet under ansvar, känns det som att nästa steg är callcenter. Man vill ha personer som inte tänker själva utan bara utför och lyder order.

Så verkar det se ut överallt, inom alla branscher. Färre ska utföra flera personers arbete, man anställer inte nytt när anställda går i pension, exempelvis. Ändå har det talats om alla arbetstillfällen som komma skall när alla fyrtiotalister går i pension….Redan i början av 2000-talet hade man optimistiska prognoser kring detta. ”Då kommer det behövas arbetskraft”. Nu råkar arbetstillfällena komma i och med det enorma antal krigsflyktingar som kommit hit under hösten 2015. Det behövs boenden, socialtjänstpersonal, skolpersonal och annat..

 

Vilket osökt leder mig in på muren vi nu har inom Eu. Det är stängt för de som flytt från krig och elände. Sitt där i era tält, uppställda av unhcr, och var glada över filtarna ni har. ”om detta må vi berätta…” ”vi får aldrig glömma” och vips! så var allting glömt.

Sd växer så det knakar för att det vi är tagna på sängen av alla flyktingar som kommit hit som vi ska ta hand om, i vårt överbyråkratiska land. Varför göra det enkelt – när vi kan köra allt i långbänk och komplicera till det. Det enda som är bra är de enskilda människornas goda vilja att hjälpa. Så går tankarna vissa dagar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s